Marilouise Toris

Bakgrund Redan som barn var Marilouise högpresterande, både i skolan och inom idrotten, och det fortsatte till yrkeslivet där hon under de sista åren arbetade som gruppchef inom Polisen. Tills det en dag tog stopp. För många svåra händelser gjorde att Marilouise inte orkade hantera allt längre, och det resulterade till sist i att hon… Läs mer »

Helene Engman

Helene Engmans föreläsning tar oss med till åttio-talet. Hon var tjugo år. Hon hade många drömmar om framtiden. Det vuxna livet skulle börja! Men från ingenstans förändrades hennes liv…… hon blev inlåst på psyket. Efter ca 2 år som inlagd patient fick hon äntligen sin diagnos! Det blev hennes Vändpunkt. Diagnosen var bipolär sjukdom. Rätt… Läs mer »

Hillevi Brändt

Hillevi Brändt är en överlevare från pillerpsykiatrins dagar på 1970-talet och vill genom sin föreläsning dela med sig av sin erfarenhet av att leva med bipolär sjukdom. Hillevi berättar om vikten av att få rätt diagnos, rätt medicin och rätt dos. Också om hur viktigt det är med rätt bemötande och att man kan återhämta… Läs mer »