Ingela Lindkvist

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen? Ingela kommer ta med dig som lyssnare på resan genom den tid som kantats av psykisk ohälsa. Resan som invaderades av bl.a. kraftig ångest och väldigt många, långa depressioner. Vi kan också få höra om ”stämplar i pannan” samt andra erfarenheter från livets baksida som med tiden blev… Läs mer »

Hans Östman

Hans Östman föreläser om sitt liv med Autismspektrumtillstånd (tidigare kallats Asperger syndrom). I sitt föredrag berättar Hans om hur livet var när han fick sin diagnos. Diagnosen fick Hans ganska sent i livet, när han var 28 år gammal. Hans berättar om erfarenheten av att ha ett arbete utan att vara öppen med sin diagnos… Läs mer »

Julia Karlsen

Har man en medfödd funktionsnedsättning så behöver man per definition stöd och anpassningar i miljön för att få en fungerande vardag. Detta är ett faktum som ofta glöms bort när funktionsnedsättningen inte syns på utsidan. Jag var tio år när jag fick diagnosen Aspergers syndrom, en form av autism utan någon intellektuell funktionsnedsättning. Men trots… Läs mer »